Eerste leskist voor Smaaklessen overhandigd aan de Fontein

 

Dinsdag 3 oktober werd de eerste leskist voor de Smaaklessen overhandigd door Hans van der Werff, directeur van Rabo Zuidwest-Drenthe en wethouder Erik Giethoorn aan Mart Peeneman, de directeur van EBS De Fontein.

Basisschoolkinderen uit de gemeente Hoogeveen en de Wolden kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken – alle zintuigen komen aan bod tijdens de lessen. Uiteraard staat gezond eten hierbij voorop. De Smaaklessen worden gesponsord door Rabobank Zuidwest-Drenthe en iedere deelnemende school krijgt een gratis leskist cadeau. Hierin zit onder andere een lesmap en kookgerei. De school kan hierdoor de lessen regelmatig aanbieden. Elk schooljaar nemen minimaal tien basisscholen uit de gemeente Hoogeveen deel aan de Smaaklessen en vijf basisscholen uit de gemeente De Wolden.

‘Op het gebied van eten en drinken is er nog zoveel te leren voor de kinderen. Er is zoveel te kiezen, ook voor de ouders. Een appel of koek mee naar school? Cola of water? Door middel van de Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken.

In de gemeente Hoogeveen zijn 22 Gezonde Scholen. EBS De Fontein gaat vanaf 2018 ook werken aan het vignet Gezonde School. De Smaaklessen (Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit) zijn hier een onderdeel van.