meester Harm-Jan

Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van Heer. (Jes. 60 : 1)

 

Een paar jaar geleden mocht ik binnen het samenwerkingsverband Pricoh iets vertellen op de startdag over het werken met hoogbegaafde leerlingen. Daarbij gebruikte ik als intro een filmpje uit de serie ‘verborgen verhalen’ van de EO. In de filmpje gaat het over een (hoog) begaafd meisje dat zich anders (minder) voordoet dan ze werkelijk is om maar bij de groep te horen.
Het filmpje is mij bijgebleven, evenals de tekst. Je zou kunnen zeggen dat het mijn lijfspreuk is geworden of nog liever mijn missie binnen het werken in het onderwijs. De desbetreffende aflevering kunt u hieronder terugzien….

http://www.eo.nl/archief/tv/verborgenverhalen/aflevering-detail/aflevering/july/

Aangenaam, mijn naam is Harm-Jan Martens, ik ben 37 jaar oud en werk bijna 15 jaar in het basisonderwijs. Ik ben getrouwd met Paulien en samen hebben wij drie kinderen gekregen : Elise, Lucas en Ezra. We voelen ons rijk gezegend met onze kinderen.
Ik heb met veel plezier lesgegeven op Het Palet en De Morgenster en nu mag ik deel uitmaken van het geweldige team op EBS de Fontein. Ik zal mij, naast mijn groepstaak vooral bezighouden met ‘onderwijsvernieuwing’ en dan met name de ICT tak hiervan. Hiervoor heb ik de post HBO-opleiding Digi-coach afgerond. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag en donderdag werk ik als ZZP’er. Ik probeer dan scholen te begeleiden bij het implementeren van ICT in hun onderwijs. 

Mijn vrouw, onze kinderen en ik maken deel uit van Christelijk Gereformeerde kerk te Hoogeveen. Ik ben dankbaar dat God mij wil inzetten in deze gemeente. Zo mag ik diensten voor onze broeders en zusters van het AZC vertalen in het Engels, meedenken over het vormgeven van vernieuwende diensten binnen onze kerk en zing ik regelmatig in een (gelegenheids) band. Dat doe ik met veel plezier.

In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper. Menig wedstrijd in de regio heb ik inmiddels op mijn naam geschreven of hier een podiumklassering behaald. Inmiddels heb ik 4x een Nationaal kampioenschap op mijn naam kunnen schrijven. Naast het feit dat ik meedoe aan wedstrijden, is hardlopen voor mij ook een ultieme manier van genieten van Gods schepping.

Ik hoop een plezierige samenwerking met u als ouder.

Hartelijke groet,
Harm-Jan Martens