Naschoolse activiteiten

In 2011 heeft ‘De Regenboog’ het initiatief genomen om een naschools programma aan te bieden. We zijn gestart met enkele sportactiviteiten in samenwerking met de combinatiefuncitonaris Berna Nijboer. Momenteel vindt een verdere ontwikkeling plaats richting een aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Met het naschoolse aanbod willen we de kinderen ook in de vrije uren na schooltijd een boeiend programma bieden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. In onderstaande tekst geeft de combinatiefunctionaris meer informatie over het huidige aanbod.

Als combinatiefunctionaris is het mijn taak een brug te vormen tussen scholen, buurten en verenigingen. Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen te laten sporten en bewegen zowel op school als naschooltijd als bij de sportvereningen.
Voor alle basisschoolkinderen in De Weide co├Ârdineer ik een naschoolssportaanbod. De sporten zullen plaatsvinden op de verschillende sportaccommodaties in de wijk. Een groot gedeelte van de sportverenigingen, die wijk actief zijn, zullen een drietal lessen van hun sport aanbieden. De kinderen kunnen zich per sport op school opgeven voor de lessen. Op de deur van de klas komen de inschrijflijsten te hangen. Het aanbod zal door middel van flyers, posters, nieuwsbrief en de site bekend gemaakt worden. Als uw kind zich opgeeft, zal hij of zij een paar dagen voor de start een briefje mee naar huis krijgen met aanvullende informatie. Wanneer uw kind verhinderd is voor de activiteit, wordt het zeer op prijs gesteld dat u uw kind afmeld, zodat de lesgever weet op hoeveel kinderen hij kan rekenen. Tot slot geldt voor elke activiteit een maximum en mininum aantal deelnemers, wat net als de doelgroep in overleg met de sportvereniging bepaald wordt. Bij te veel of te weinig deelnemers, wordt er gekeken of de kennismaking met de vereniging op een ander moment kan plaatsvinden.

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u onderstaande contactgegevens gebruiken, of de groepsdocent van uw kind vragen.
Berna Nijboer (b.nijboer@hoogeveen.nl) (www.sportiefhoogeveen.nl)