Winnaar kindergemeenteraad

Op maandagavond  was de raadszaal van de gemeente Hoogeveen volgelopen met kinderen, leerkrachten en andere belangstellenden voor de verkiezing van het beste idee van de Kindergemeenteraad Hoogeveen. Ook onze school had met de kinderen van groep 8 een idee voorbereid. Een aantal kinderen mochten dit presenteren aan de speciale ‘gemeenteraad’. Een spannende avond, want de winnende school mocht het plan uitvoeren met een beschikbaar budget van € 500,-.
In de voorbereiding was er een raadslid op school geweest om meer informatie te geven over het reilen en zeilen in de lokale politiek. De kinderen hebben vervolgens een idee gekozen en omgezet in een plan van aanpak. Het plan van de kinderen was gericht op het verstrekken van fruit/groente aan elke leerling.  In samenwerking met de plaatselijke supermarkt wordt door groep 8 twee keer per week het overgebleven fruit uit de winkel opgehaald en op verschillende plaatse in school neergelegd, zodat ook kinderen, die geen fruit hebben, toch fruit kunnen eten.
Het plan zat dusdanig goed in elkaar en werd goed gepresenteerd, want na een presentatieronde, een stevige ondervraging door andere kinderen, een eerste keuzeronde, nogmaals debatteren en een tweede keuzeronde is het plan van onze school gekozen. De kinderen mogen het nu uitvoeren. Een mooie ervaring voor deze groep.