Gezonde school

Afbeeldingsresultaten voor gezonde school

In juli 2016 hebben we het certificaat – Gezonde school – gekregen. We vinden het belangrijk dat kinderen leren over gezonde voeding, een gezonde levenshouding en welzijn.
In de nieuwsbrief informeren we ouders  / verzorgers over gezonde traktaties, krijgen kinderen periodiek schoolfruit aangeboden en geven we lessen over veiligheid en welbevinden.

Het certificaat Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat “welbevinden en sociale vaardigheid”.

 

Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.